2001/4

Sivari&Totaali 4-2001 (PDF)

-st_4-2001st_4-2001

Muurinmurtajat-ryhmä protestoi Euroopan Unionin militarisoimista vastaan EU-edustolla

– “Menkää Brysseliin”, vartija kehotti

http://akl-web.fi/eu/eun_militarisoimista_vastaan

Muurinmurtajat on vapaamuotoinen kansalaisryhmä, jonka toimintatapa on avoin ja vastuullinen kansalaistottelemattomuus. Ryhmä syntyi alkuvuonna 1997. Lähes viisi vuotta kestäneen olemassaolonsa aikana se on järjestänyt jo 11 kansalaistottelemattomuustapahtumaa.

 

Antimilitaristinen ilta: riimejä, ei pommeja

Ceebrolistics, Kapteeni Ä-ni ja Nuoret herrat, Gloria 24.10.

Aseistakieltäytyjäliiton Antimilitaristiset illat ovat muodostuneet hyvin suosituiksi illanvietoiksi kaikenlaisen vaihtoehtoväen keskuudessa kaiketi paljolti sen ansiosta, että ne ovat viihdyttäneet väkeä mukavan monipuolisella ja laadukkaalla musiikilla. Avomielisestä ohjelmoinnista kertoo sekin, että klubin viimeisimmissä painoksessa YK:n päivänä yleisön menomonoja ja valppaita korvia oli kutsuttu kosiskelemaan kolme maan alla hyvin tunnettua kriittistä hiphop-aktia.

Rauhantoimintaa Tampereella

Rauhanaktivismin uusi vuosituhat alkoi Tampereella Mustavihreistä päivistä, joiden yhteydessä järjestettiin mm. Bomspotting-työryhmä. Tapahtuman organisoiminen oli kuitenkin järjestäjille sen verran raskas prosessi, että sen jälkeen Tampereen rauhantoiminta vietti helmikuusta syksyyn asti ansaittua lomaa.

Asiallista, hyödyllistä ja tarpeellista

Täydennyspalvelusta on käsitelty kaikissa Sivari & totaalin tämän vuoden numeroissa. Nyt on kehujen vuoro.

Kiuruveden kaupunki ylpeilee kahdella seikalla. Ensinnäkin kaupungissa on eniten lehmiä koko Suomenmaassa ja toisekseen se pitää itseään “Suomen Luomupääkaupunkina”. Valitettavasti kumpaiseenkaan asiaan ei pääse tutustumaan, jos on määrätty paikkakunnalle täydennyspalvelukseen.

Yhdistele sisältöä