Israelilaiselle aseistakieltäytyjälle vankeutta

Israelilainen reservin kapteeni Yosef Sednik tuomittiin 29. elokuuta 28 päiväksi vankeuteen hänen kieltäydyttyään palvelemasta miehitysarmeijassa. Hänet sijoitettiin Athlitissa sijaitsevaan kuudenteen sotilasvankilaan, jossa on hänen lisäkseen ainakin kolme muuta reservinkieltäytyjää.

Resrviläisten ja varusmiesten aseistakieltäytyminen on voimakkaassa kasvussa, vaikka se edelleenkin on vähäisempää kuin Libanonin sotaretken (1982) tai ensimmäisen palestiinalaisten kansannousun (1987-93) aikana. Israelilaisen rauhanjärjestö Yesh Gvulin tiedossa on yli 200 miehitetyillä alueilla palvelemasta kieltäytynyttä. Suurinta osaa heistä vastaan ei ole ryhdytty mihinkään rankaisutoimenpiteisiin, todennäköisesti koska armeija haluaa pitää lisääntyvän kieltäytymisen poissa uutisista. Viime aikoina vangitsemisia on kuitenkin tullut enemmän, joten linja saattaa olla kovenemassa.