Israel boikottiin!

35 eri maissa asuvaa juutalaista julkaisi huhtikuussa vetoomuksen israelilaisten tuotteiden ja Israeliin suuntautuvan lomamatkailun maailmanlaajuiseksi boikotoimiseksi. Allekirjoittajat kritisoivat vuodesta 1967 jatkunutta palestiinalaisalueiden miehitystä kohdistaen kritiikkinsä erityisesti Israelin viimeaikaisiin palestiinalaisiin kohdistuneisiin loukkauksiin.

Kieltämättä joidenkin palestiinalaisryhmien ihmisoikeusloukkauksia, joiden varjolla Israel on voinut oikeuttaa repressiotaan, kiinnittää boikotti huomiota siihen, että ennen kaikkea nationalistinen suur-Israel-politiikka on tuhonnut Israelin ja palestiinalaisten välisen rauhanprosessin. Tilanteen ratkaiseminen on siten ennen kaikkea Israelin vastuulla.

Vetoomuksen mukaan Israelin toiminta palestiinalaisia kohtaan on perustunut säälimättömään sotilaalliseen sortamiseen, minkä seurauksena palestiinalaisten jokapäiväinen elämä on käynyt sietämättömäksi. Useilla palestiinalaisilla ei ole mahdollisuutta tehdä töitä ja ostaa ruokaa tai muita välttämättömiä tavaroita. Terveydenhuolto toimii heikosti ja monilla on pulaa vedestä ja sähköstä.

Vetoomuksen allekirjoittajat toivovat Israel -boikotin saavuttavan samanlaiset mittasuhteet kuin Etelä-Afrikan boikotilla oli. Boikotti kestää kunnes Israel vetäytyy miehittämiltään alueilta.

Vetoomus on esitetty kaikille syntyperästä ja kansallisuudesta riippumatta. Sen voi käydä allekirjoittamassa osoitteessa http://www.matzpun.com. Aseistakieltäytyjäliitto tukee ja levittää Israel-boikottia.

Lisää tietoa Israelin palestiinalaispolitiikasta saa myös seuraavien linkkien kautta. Israelin indymedia: http://www.indymedia.org.il. Palestiinalaisten ja israelilaisten yhteinen Alternative Media Center: http://www.alternativenews.org.