2000/2

Sivari&Totaali 2-2000 (PDF)

st_2-2000st_2-2000Sivulla:

4. "Ihan hyvä jatkaa" – Kaj Raninen luotaa Suomen antimilitaristisen liikkeen kehitystä ja näkymiä...

5. Liittokokous porissa
- Totaalisaaga jatkuu

6. Vangitut totaalikieltäytyjät

7. Totaalikieltäytyjä Huttusen pitkä odotus

8. Luonnos työministeriön lakiesitykseksi valmistunut
- Kekkosen raportti lausuntokierroksella

10. Konsulaatin valtaus Thsetshenian sotsaa vastaan

11. . . . Putkassa

Uusi luentosali avattiin Lapinjärvellä

1930-luvulla rakennetusta ja 70-luvun puolivälissä tyhjilleen jääneestä sikala-rakennuksesta kunnostettu Lapinjärven koulutuskeskuksen uusi luentosali avattiin toukokuun alussa. Avajaisissa oli monipuolista ohjelmaa lapsikuorosta si-viilipalvelusmiesten etnobändiin. Tilaisuudessa puhuivat mm. Lapinjärven kunnanjohtaja ja työministeri.

Sata pidätettiin Kleine Brogelissa

Yli 300 rauhanaktivistia toteutti 24. huhtikuuta väkivallatonta suoraa toimintaa NATO:n ydintukikohdassa Kleine Brogelissa Pohjois-Belgiassa. Samana päivänä alkoi New Yorkissa ydinaseiden leviämisen kieltävän sopimuksen seurantakokous. 100 “kansalaistarkastajaa” pidätettiin värikkään mielenosoituksen aikana heidän tunkeuduttuaan tukikohtaan etsimään merkkejä kymmenestä amerikkalaisesta B-61 -ydinaseesta.

Talvisotamyytti: Kriittinen näkökulma suomalaiseen nationalismiin

Itsenäisyyspäivinä tiedotusvälineistä tulee (Tuntemattoman sotilaan lisäksi) hyvin paljon dokumentteja, jotka eivät suinkaan kerro Suomen itsenäistymisestä tai sisällissodasta, vaan talvisodasta. Myöskään jatkosodasta ei puhuta läheskään niin paljon kuin siitä. Mikä talvisodassa kiinnostaa? Syy tähän suhteettoman suureen annokseen talvisotaa on siinä, että talvisodassa on (tai halutaan olevan) jotakin sellaista, joka saa monet nykyajan suomalaiset näkemään siinä osan identiteettiään.

Uusi vuosituhat – onko meillä rohkeutta optimismiin?

Johan Galtungin visioita 2000-luvulle:

Olemme jättämässä taakse vuosisadan, jolla on hirvittävä maine.

Yhdistele sisältöä