2000/1

Sivari&Totaali 1-2000 (PDF)

st_1-2000st_1-2000Sivulla:

4. Talven totaalit

5. Jyväskylän käräjä-oikeus lyhensi totaalin tuomiota

6. Totaalikieltäytyjä vankilaan soittokunnan sävelten saattamana

- Vangitut totaalikiel-täytyjät

7. Ruokaa ei aseita Seinäjoella

8. Legioonalaisten mitta tuli täyteen

9. Sivarilakko Lapinjärvellä 21.2.2000

10. Legioonalaisten manifesti 21.2.

- Tee kuntalaisaloite sivaripaikkatilanteen parantamiseksi!

11. Siviilipalvelusmies saa kieltäytyä huumetestistä

Rauhanaktivistit tukkivat aeroflotin toimiston

Kuusi helsinkiläistä rauhan-aktivistia tukki Aeroflotin toimiston sisäänkäynnin Helsingissä keskiviikkona 9. helmikuuta klo 15.30. Reilun tunnin kestäneellä tapahtumalla osoitettiin mieltä Tshetshenian sotaa vastaan. Aeroflotin työntekijät reagoivat tapahtumaan sulkemalla toimiston ennen aikojaan. Paikalle saapuneet poliisit kirjasivat kansalaistottelemattomuuten osallistuvien aktivistien henkilötiedot, mutta ketään ei pidätetty.

http://akl-web.fi/node/342

Työryhmä suosittaa asumiskustannusten siirtämistä valtiolle

Asumiskustannusten korvaamisjärjestelmän kehittämistä läpikäynyt työryhmä antoi muistionsa 31. joulukuuta 1999. Muistiosaa todetaan, että ”lähtökohtana on pidettävä sitä, että siviilipalvelusmiehen on voitava suorittaa siviilipalveluksensa ilman nykyisenkaltaisia asumisongelmia.”

Saamelaiset kamppailevat Norjan armeijaa vastaan

Maukenin poronhoitoalueen saamelaiset ja ymäristö-aktivistit keskeyttivät sotilasharjoituksen Pohjois-Norjassa keskiviikkona 1. maaliskuuta. Kansalaistottelemattomuus on vastalause suunnitelmille perustaa Mauken-Blaatindiin valtava armeijan harjoitusalue, jota on tarkoitus alkaa pystyttämään ensi kesänä.

Armahduskampanja vangittujen totaalien puolesta

AKL on käynnistänyt armahduskampanjan vangittujen totaalikieltäytyjien puolesta. Armahdusanomus on jätetty lähes kaikkien AKL:n tuntemien parhaillaan vangittuna olevien totaalien puolesta, joista osa on myös Amnesty Internationalin tunnustamia mielipidevankeja. Mikäli haluat vedota ihmis-oikeusmyönteisyydestään tunnettuun tasavallan presidenttiin vangittujen antimilitaristien vapauttamisen puolesta, tilaa toki tarkoitusta varten laadittuja postikortteja Helsingin toimistolta!

Yhdistele sisältöä