Säpinää Torniossa

Kun kutsunnat alkoivat Torniossa kello yhdeksän, seisoimme valistustalon, jossa kutsunnat pidettiin, vastakkaisella katuosuudella mukanamme pieni tomaattilaatikon pohja, jossa luki "ota lykkäys ja mieti". Välittömästi saimme armeijan henkilökunnalta määräyksen "siirtyä 200 metriä kauemmaksi". Emme totelleet, mutta myöhemmin Tornion poliisilaitoksen sihteerin kehoituksesta siirryimme viereisen risteyksen toiselle puolelle. Näin toimimalla luulimme välttävämme kahnaukset. Seuraavana päivänä jouduimme kuitenkin kuulusteluihin, jotka erään jäsenen kohdalla kestivät viisi tuntia. Miksi? Jopa poliisimestari itse myönsi, ettei mitään rikokseen viittaavaa ollut tapahtunut. Minne kuulustelupöytäkirjojen tiedot menivät?

Toivomme voivamme inspiroida kaikkia mahdollisia rauhanliikkeitä ja yksityisiä pasifisteja toimimaan armeijan yksinvaltiutta vastaan. Kutsunnat eivät saa olla armeijan monopoli. Koska siviilipalvelu on yhdenvertainen mahdollisuus armeijaan verrattuna, pitäisi siitä tiedottaminenkin olla sitä. Peräänkuulutamme muutoksen painetta aiheuttavaa kansalaistoimintaa.