Matka aseidenriisuntaleirille Fauskeen 16.-23.6.2005

Aseistakieltäytyjäliiton yhteismatka Fauskeen Pohjois-Norjaan kesäkuussa 2005 tulee toteutumaan. Tähänastisella ilmoittautumismäärällä reissun järjestäminen on AKL:lle kohtalainen riski, mutta se on siis päätetty ottaa... Jokainen saa tietysti vapaasti mainostaa kuljetusta ja tapahtumaa, ja toivottavasti tekeekin.

Matkasta:

Matkaan lähdetään Rauhanasemalta Helsingistä torstaina 16.6. klo 10.00. Matka etenee Tampereen, Jyväskylän, Oulun, Kemin ja Tornion kautta Ruotsin puolelle. Mikäli tulet kyytiin jostain muualta kuin Helsingistä, ilmoita meille siitä etukäteen. Tampereelta pääsee kyytiin linja-autoaseman tilausajolaiturin luota klo 12.30, muilta paikkakunnilta kyytiin tulemiset sovitaan erikseen. Matka kestää puolitoista vuorokautta, eli saavumme Fauskeen joskus perjantai-iltapäivällä tai alkuillasta. Yömme matkan varrella jossain Oulun ja Tornion välillä. Paluumatkalle lähdetään keskiviikkoaamuna 22.6. ja perillä Etelä-Suomessa ollaan sitten torstaina iltapäivällä 23.6. Myös paluureissulla yövytään matkan varrella.

Maksamisesta:

Matkan hinta on siis AKL:n jäsenille 90 euroa, muille 100 euroa. Hintaan sisältyy kuljetus sekä leirin osallistumismaksu (majoitus ja ruokailu perillä). Reissu maksetaan Aseistakieltäytyjäliitto ry:n tilille SAMPO 800 017 - 750 541 viimeistään perjantaina 10.6. Jos et pysty maksamaan matkaa eräpäivään mennessä, myöhemmästä maksamisesta voi sopia kanssamme.

Varusteista:

Leirillä on siis järjestetty vegaaniruokaa ja majoitus (ilmeisesti) sisätiloissa. Tästä huolimatta teltta on syytä ottaa mukaan, koska joudumme viettämään sekä meno- että paluumatkalla yhden yön pohjoissuomalaisessa kesäyössä. Makuupussi ja -alusta ovat myös välttämättömiä varusteita. Pohjois-Norjan kesäkelit voivat olla arvaamattomia, joten sateen ja mahdollisten kylmempienkin kelien varalle kannattaa varautua.

Tapahtumasta:

Fausken tukikohdassa kerätään satelliiteilta saatua informaatiota, joka toimitetaan edelleen USA:n joukoille kaikkialla maailmassa. Tukikohta on ollut suoraan mukana Falklandin sodassa, Persianlahden sodassa ja viimeisimmässä Irakin sodassa. Fauske on myös osa tutka- ja viestintätukikohtien verkostoa, jota tarvitaan USA:n Tähtien sota-ohjustentorjuntajärjestelmää varten.

Aseidenriisuntaleirin huipentuma on 19.6. järjestettävä väkivallaton kansalaistottelemattomuustapahtuma. Lisäksi leirin ohjelmaan sisältyy mm. aktioon valmistautumista, väkivallattomuuskoulutusta ja läheiseen vuonoympäristöön tutustumista. Leirille voi osallistua ja sen tavoitteita tukea myös vaikkei itse haluaisikaan osallistua kansalaistottelemattomuuteen ja ottaa pidätetyksi tulemisen riskiä.

19.6. järjestettävä päätapahtuma toteutetaan seuraavien suuntaviivojen mukaan

  • kaikki osallistujat kuuluvat johonkin affinity groupiin ja osallistuvat leirillä pidettävään väkivallattomuus- ja toimintakoulutukseen (sitä järjestetään 18.6.)
  • emme käytä fyysistä väkivaltaa tai uhkaavaa kieltä ketään kohtaan, emme myöskään kanna aseita
  • alkoholia tai muita huumeita ei oteta mukaan eikä käytetä aktiossa
  • kunnioitamme aktiota koskevia yhdessä tehtyjä päätöksiä
  • toimimme vastuullisesti ja turvallisesti niin ettemme vahingoita itseämme emmekä muita

Leirin ohjelma ja muuta hyödyllistä tietoa löytyy Ofogin sivuilta http://www.ofog.org/.