Europan Unioni

EU

Ovatko merirajojen militarisointi ja ihmisoikeudet yhteensovitettavissa?

Euroopan Unionin eteläraja Välimerellä on yksi maailman vaarallisimmista rajoista. Viime vuosina merirajasta etenkin Apenniinien niemimaan kohdalla on tullut todellinen joukkohauta venepakolaisille. Onnettomuksia tapahtuu tämän tästä. Usein kuolonuhreja vaativat veneonnettomuudet tapahtuvat lähellä Italian rannikkokaupunkeja, joista pelastusoperaatioiden järjestäminen olisi hyvinkin mahdollista.

War Resisters' Internationalin (WRI) kannanotto Ukrainan tilanteeseen

Sota on palannut Euroopan maaperälle ja näyttää siltä, että eurooppalaiset eivät ole kykeneviä tai halukkaita ottamaan käyttöön neuvoja, joita he yrittävät opettaa muualla. Nobelin rauhanpalkinnolla palkittu Euroopan Unioni laittoi Ukrainan mahdottomaan tilanteeseen, kun se vaati sitä valitsemaan joko yhdentymissopimuksen EU:n kanssa tai läheiset taloudelliset siteet Venäjään.

Rauhanjärjestöt: robottiaseiden ja sotalennokkien käyttö kiellettävä

Kannanotto 15.4.2014
Rauhanjärjestöt vaativat, että aseistettujen lennokkien käyttö ja tappajarobottien kehittely tulee kieltää kansainvälisellä sopimuksella. Lisäksi järjestöt vaativat, että Suomen on kiellettävä omalla maaperällään tapahtuva ilman ihmistä toimivien aseiden kokeilu ja käyttö.

Matka NATO:n huippukokouksen vastatapahtumaan Portugalissa

Lau, 13 Mar 2010 19:00 - Per, 26 Mar 2010 11:00 +0200

-- Päivitys 1.11.2010: kyytiin mahtuu edelleen, vapaita paikkoja voi kysellä bussin lähtöön saakka!!! --

Aseistakieltäytyjäliitto järjestää bussimatkan NATO:n huippukokouksen vastatapahtumaan Portugalin Lissabonissa marraskuussa! Reissun hinta on AKL:n jäsenille 220 € ja muille 240 €. Matkaan lähdetään la iltana 13.11. ja Suomeen palaamme takaisin pe aamuna 26.11. Bussimatka kestää suuntaansa neljä vuorokautta (päivät bussissa, yöt laivoilla tai hostelleissa). Hintaan sisältyy bussimatkat, laivaliput sekä majoitus matkan aikana.

Tule mukaan mielenosoituksiin suurta NATO-harjoitusta vastaan Pohjois-Skandinaviassa!

Maailman suurin ydinaseiden omistaja ja sotakone, NATO, tulee Ruotsin Lappiin 8-16. kesäkuuta toteuttaakseen vuoden suurimman ilmasotaharjoituksensa.

Yhdistele sisältöä