-- Aseistakieltäytyjäliiton uudet nettisivut aukeavat tammikuussa 2020! --

AKL on vuonna 1974 perustettu antimilitaristinen rauhanjärjestö. Se toimii toisaalta aseistakieltäytyjien (siviilipalvelusmiehet, totaalikieltäytyjät, reservinkieltäytyjät) etujärjestönä, mutta on myös kaikille avoin militarismin vastainen nuorisojärjestö, joka toimii muidenkin kuin aseistakieltäytymiseen suoraan liittyvien kysymysten parissa. Sen jäseneksi voivat liittyä ja siinä toimia kaikki iästä tai sukupuolesta riippumatta.

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus on antanut torstaina 16.1. vapauttavan tuomion ainakin neljälle totaalikieltäytyjälle. Kaikki heistä olivat kieltäytyneet ennen kuin Jehovan todistajat asevelvollisuuspalveluksesta vapauttanut laki kumottiin viime vuoden huhtikuun alussa. Tuomioistuin sovelsi tekohetken lain periaatetta, jolloin tuomitseminen olisi merkinnyt syrjintää palveluksesta vielä tuolloin vapautettuihin Jehovan todistajiin verrattuna. Vapauttavan tuomion on saanut tai tulee saamaan kaikkiaan noin 100 totaalikieltäytyjää.

Antimilitaristin numero 4/2019 ilmestyi joulukuun lopussa. Lehden jutut löytyvät sen www-sivustolta osoitteesta: https://antimilitaristi.fi. Lehden sisällysluettelo löytyy alta.

Helsingin Sanomien 25.12. julkaiseman mielipidetutkimuksen  mukaan "moni suomalainen on tyytyväinen asevelvollisuuden nykymalliin."

Tällainen lopputulos on tuskn ihme, kun todennäköisin vaihtoehto nykymallille jätetään kokonaan vastausvaihtoehtojen ulkopuolelle. Kaikkia samalla tavalla kohtelevaa, vapaaehtoisuuteen perustuva asepalvelusjärjestelmää ei vastausvaihtoehtojen joukossa mainita.