Noa Gur Golanille ja Hadas Talille uusi tuomio Israelissa - lähetä vastalauseviesti!

Aseistakieltäytyjät Noa Gur Golan ja Hadas Tal on jälleen vangittu Israelissa asepalveluksesta kieltäytymisen johdosta.

19-vuotias Noa Gur Golan oli vittänyt jo tähän mennessä 87 päivää vankeudessa. Nyt hän sai 30 päivän tuomion. 18-vuotias Hadas Tal, sai taas kymmenen päivää aikaisemmin istumansa 50 päivän päälle.

Voit vaatia vangittujen vapauttamista lähettämällä vastalauseviestin Israelin puolustusministerille täältä.

Hadas Tal kirjoitti kieltäytymisilmoituksessaan:

"Kieltäydyn palvelemasta Israelin armeijassa, joka on väkivaltainen sotilaallinen rakenne, jota vastustan voimakkaasti... Kieltäydyn osallistumasta mihinkään järjestöön joka edustaa väkivaltaa ja toimii väkivaltaisesti, minkä johdosta haluan huomauttaa, että yhtä hyvin kieltäytyisin palvelemasta missä tahansa armeijassa."

Toisessa lausunnossaan hän sanoi: "On tärkeää, ettei tämä järjestelmä saa jatkua ilman vastarintaa. Ennen minua vankilassa istuneet kieltäytyjät eivät tehneet loppua miehityksestä, mutta teoillamme on suuri merkitys - lisätessään tietoisuutta ja luodessaan julkista keskustelua."

Jouduttuaan viimeksi aseistakieltäytyjien tutkintakomitean eteen Noa Gur Golan kirjoitti  Facebookissa:

"Olen menossa vankilaan neljännen kerran, sillä tiedän tehneeni oikein silloinkin, kun piikkilanka-aidat näyttävät uhkaavilta ja muistuttavat minua siitä että olen vankilassa. Tiedän, että jos minulla oli etuoikeus ja voimaa sanoa ei, velvollisuuteni on tehdä niin ja aion täyttää sen."

Sähköpostivastalauseen lisäksi voit myös lähettää Noalle ja Hadasille tukipostia. Voit tehdä sen täällä.

Voit kirjoittaa myös Israelin suurlähetystöön.