Kolme aseistakieltäytyjää vangittu Israelissa - lähetä vastalauseviesti

Aseistakieltäytyjät Atalia Ben-Abba, Tamar Alon ja Tamar Ze'evi ovat saaneet vankeustuomion kieltäydyttyään osallistumasta miehitykseen ja palvelemasta Israelin armeijassa.

Voit lähettää vastalauseviestin Israein puolustusministerille heidän vapauttamisensa puolesta täältä.

Kyseessä on Atalian ensimmäinen vankeustuomio. Tamar Alan ja Tamar Ze´evi tuomittiin jo viidennen kerran. 20 päivän vankeusrangaistuksen saanut Atalia kirjoitti kieltäytymisjulistuksessaan:

"Sosiaalinen vastuuni yhteiskuntamme jäsenenä on minulle tärkeä. Täällä elävät ihmiset, kaikki he, ovat minulle tärkeitä, ja on minun ja meidän kaikkien vastuulla toimia paremman elämän puolesta. Kieltäytymiseni ei ole seurausta tämän vastuun kiistämisestävaan sen ymmärtämisestä, että nykyinen todellisuutemme tulee muutta ja kieltäytymiseni on minun tapani muuttaa sitä...

Puhuin kerran palestiinalaiselle aktivistille, joka kertoi ensimmäisestä kerrasta kun tapasi israelilaisia. Kaikki mitä hän lapsena näki olivat vieraat sotilaat, puhumassa kieltä jota hän ei ymmärrä, tunkeutumassa hänen kyläänsä ja tuhoamassa taloja. Hän pelkäsi heitä ja oli vihainen. Muutamia vuosia myöhemmin hän tapasi israelilaisia, jotka näyttivät hänelle toisen puolen. Hänen kuuntelemisensa sai minut ymmärtämään sen loputtoman noidankehän jossa me olemme – väkivalta ruokkii väkivaltaa eikä tällä tavalla löydy ratkaisua. Yhteistyö palestiinalaisten kanssa auttaa meitä luomaan suhteita jotka rakentavat tietä rauhaan ja osoittaa, että on mahdollisuus kahden osapuolen väliseen kumppanuuteen paremman tulevisuuden luomiseksi."

Tamar Ze'evi ja Tamar Alon uudistivat kieltäytymisensä. Ze´evi sai 23 päivän tuomion, Alan 26 päivää. Tätä ennen he olivat viettäneet kalterien takana 74 päivää. Heidän kieltätymisilmoituksensa löytyy täältä.

Vastalauseviestin lähettämisen lisäksi voit lähettää vangituille tukiviestin tämän linkin takaa.