Kolme aseistakieltäytyjää vangittu Israelissa - lähetä vastalauseviesti

Aseistakieltäytyjät Atalia Ben-Abba, Tamar Alon ja Tamar Ze'evi ovat saaneet vankeustuomion kieltäydyttyään osallistumasta miehitykseen ja palvelemasta Israelin armeijassa. Kyseessä oli Atalialle toinen vankeustuomio. Molemmat Tamarit taas tuomittiin jo kuudennen kerran.

Voit lähettää vastalauseviestin Israelin puolustusministerille heidän vapauttamisensa puolesta täältä.

"Nykyinen todellisuutemme tulee muuttaa ja kieltäytymiseni on minun tapani muuttaa sitä."

Atalian ensimmäinen tuomio oli 20 päivän mittainen ja parhaillaan hän suorittaa toista 30 päivän tuomiota. Kieltäytymisilmoituksessaan hän kirjoitti:

"Sosiaalinen vastuuni yhteiskuntamme jäsenenä on minulle tärkeä. Täällä elävät ihmiset, kaikki he, ovat minulle tärkeitä, ja on minun ja meidän kaikkien vastuulla toimia paremman elämän puolesta. Kieltäytymiseni ei ole seurausta tämän vastuun kiistämisestä vaan sen ymmärtämisestä, että nykyinen todellisuutemme tulee muuttaa ja kieltäytymiseni on minun tapani muuttaa sitä...

Puhuin kerran palestiinalaiselle aktivistille, joka kertoi ensimmäisestä kerrasta kun tapasi israelilaisia. Kaikki mitä hän lapsena näki olivat vieraat sotilaat, puhumassa kieltä jota hän ei ymmärrä, tunkeutumassa hänen kyläänsä ja tuhoamassa taloja. Hän pelkäsi heitä ja oli vihainen. Muutamia vuosia myöhemmin hän tapasi israelilaisia, jotka näyttivät hänelle toisen puolen. Hänen kuuntelemisensa sai minut ymmärtämään sen loputtoman noidankehän jossa me olemme – väkivalta ruokkii väkivaltaa eikä tällä tavalla löydy ratkaisua. Yhteistyö palestiinalaisten kanssa auttaa meitä luomaan suhteita jotka rakentavat tietä rauhaan ja osoittaa, että on mahdollisuus kahden osapuolen väliseen kumppanuuteen paremman tulevisuuden luomiseksi."

Tamar Ze'evi ja Tamar Alon uudistivat kieltäytymisensä. Molemmat saivat 30 päivän tuomion. Tätä ennen he olivat viettäneet kalterien takana 97 ja 100 päivää. Heidän kieltätymisilmoituksensa löytyy täältä.

Vastalauseviestin lähettämisen lisäksi voit lähettää vangituille tukiviestin tämän linkin takaa.