Aseistakieltäytyjälle jo neljäs kolmas vankeustuomio Israelissa

19-vuotias aseistakieltäytyjä Atalia Ben-Abba on saanut jo neljännen vankeustuomionsa kieltäydyttyään osallistumasta miehitykseen ja palvelemasta Israelin armeijassa. Tuomion pituus oli 30  päivää. Ennen sitä hän oli viettänyt vangittuna yhteensä 80 päivää.

Voit lähettää vastalauseviestin Israelin puolustusministerille hänen vapauttamisensa puolesta täältä.

"Nykyinen todellisuutemme tulee muuttaa ja kieltäytymiseni on minun tapani muuttaa sitä."

Atalian ensimmäinen tuomio oli 20 päivän mittainen ja parhaillaan hän suorittaa toista 30 päivän tuomiota. Kieltäytymisilmoituksessaan hän kirjoitti:

"Sosiaalinen vastuuni yhteiskuntamme jäsenenä on minulle tärkeä. Täällä elävät ihmiset, kaikki he, ovat minulle tärkeitä, ja on minun ja meidän kaikkien vastuulla toimia paremman elämän puolesta. Kieltäytymiseni ei ole seurausta tämän vastuun kiistämisestä vaan sen ymmärtämisestä, että nykyinen todellisuutemme tulee muuttaa ja kieltäytymiseni on minun tapani muuttaa sitä...

Puhuin kerran palestiinalaiselle aktivistille, joka kertoi ensimmäisestä kerrasta kun tapasi israelilaisia. Kaikki mitä hän lapsena näki olivat vieraat sotilaat, puhumassa kieltä jota hän ei ymmärrä, tunkeutumassa hänen kyläänsä ja tuhoamassa taloja. Hän pelkäsi heitä ja oli vihainen. Muutamia vuosia myöhemmin hän tapasi israelilaisia, jotka näyttivät hänelle toisen puolen. Hänen kuuntelemisensa sai minut ymmärtämään sen loputtoman noidankehän jossa me olemme – väkivalta ruokkii väkivaltaa eikä tällä tavalla löydy ratkaisua. Yhteistyö palestiinalaisten kanssa auttaa meitä luomaan suhteita jotka rakentavat tietä rauhaan ja osoittaa, että on mahdollisuus kahden osapuolen väliseen kumppanuuteen paremman tulevisuuden luomiseksi."

Kaksi muuta tuomiokierteessä ollutta aseistakieltäytyjää, Tamar Alon ja Tamar Ze'evi, on nyt vapautettu. Tamar Ze'evi, joka ehti viettää vankilassa 115 päivää, tunnustettiin aseistakieltäytyjäksi. Kyseessä oli ensimmäinen kerta 13 vuoteen, kun Israelin armeija myönsi aseistakieltäytyjän statuksen poliittisista syistä kieltäytyneelle. Ze'evi vapautettiin 23. maaliskuuta.

Tamar Alon puolestaan vapautettiin 5. huhtikuuta, vietettyään 130 päivää sotilasvankilassa. 2.4. järjestetyssä kuulemisessa armeijan komitea päätti olla vapauttamatta Alonia sotilaspalveluksesta. Muutamaa päivää myöhemmin korkeampiarvoinen upseeri määräsi hänet kuitenkin vapautettavaksi "sopimattomuuden ja erittäin huonon käytöksen" perusteella — kuten Israelin armeija tavallisesti toimii pitkään vangittuina olleiden kohdalla.

Molempien Tamarien kieltätymisilmoitukset löytyvät täältä.

Vastalauseviestin lähettämisen lisäksi voit lähettää vangituille tukiviestin tämän linkin takaa.