Kaksi aseistakieltäytyjää vangittu Israelissa

Aseistakieltäytyjät Luhar Altman ja Hilel Garmi on vangittu Israelissa heidän kieltäydyttyään palvelemasta armeijassa. Altmanille kyseessä on ensimmäinen ja Garmille toinen vankeustuomio. Garmi on tuomittu tuon jälkeen vielä kolmesti.

Voit lähettää vastalauseviestin tuomittujen puolesta täältä.

Molemmat tuomitut julkistivat kieltäytymisensä 6. elokuuta värväyskeskuksessa. Paikalla oli aseistakieltäytyjien solidaarisuusverkosto Mesarvotin aktiiveja sekä tuomittavien ystäviä ja perheenjäseniä. Kieltäytymisen seurauksena molemmat vangittiin. Altmanin tuomion pituus olki 10 päivää ja Garmin 20 päivää. Garmille langetettiin kolmas tuomio - tällä kertaa 10 päivää - 3. syyskuuta ja neljännen kerran hänet tuomittiin 20.9. Neljännen tuomion pituus oli 20 päivää. Viides tuomio oli vuorossa 16.10, ja se oli kestoltaan jälleen 20 päivää.

Garmi kirjoitti aseistakieltäytymisjulistuksessaan:

"En voi värväytyä, koska hyvin nuoresta alkaen olen uskonut, että ihmiset ovat tasa-arvoisia. En usko, että on jotain nimittäjää, jonka kaikki juutalaiset jakavat ja joka erottaa heidät arabeista. En usko, etträ minua tulisi kohdella eri tavalla kuin Gazassa tai Jeninissä syntynyttä lasta enkä usko, etä kenenkään meistä suru ja onni on tärkeämpää kuin kenekään toisen. (...) Henkilönä, joka syntyi voimakkaammalle puolelle Valimeren ja Jordan-joen välissä vallitsevassa hierarkiessa, minulla on sekä mahdollisuus että velvollisuus yrittää taistella tätä hierarkiaa vastaan."

Hilel Garmi vangittiin ensmmäisen kerran 29. heinäkuuta, kuusi päivää sen jälkeen kun hän jätti ilmoittautumatta värväyskeskuksessa. Siviilipukuiset sotilaat pidättivät hänet hänen kotonaan - mitä Israelin armeija ei ole tehnyt vuosikausiin. Garmin koko julkilausuma löytyy täältä.