Egyptiläinen aseistakieltäytyjä joutumassa sotilasoikeuteen - lähetä vastalauseviesti!

War Resisters' Internationalin saamien tietojen mukaan egyptiläinen aseistakieltäytyjä Maikel Nabil Sanad on pidätetty tänä aamuna ja hän on joutumassa sotilasoikeuden eteen vielä tänään. Häntä on uhkailtu jopa viiden vuoden vankeusrangaituksella, mutta ei ole tiedossa mistä häntä syytetään. Hänen puolestaan voi lähettää vastalauseviestin Egyptin viranomaisille WRI:n sivustolta.

Maikel Nabil Sanad on pidätetty aikaisemmin marraskuussa 2010 ja helmikuussa 2011, mutta tuolloin hänet vapautettiin nopeasti. On pelättävissä, että tällä kertaa hän saa pitkän vankeustuomion.

War Resisters' International pelkää myös hänen turvallisuutensa puolesta. Maikel Nabil Sanad on kertonut että häntä on ahdisteltu ja pahoinpidelty aikaisempien pidätysten yhteydessä, ja armeijan tiedetään hakanneen ja kiduttaneen vankeja.

Päivitys 30.3.:

Maikel Nabil Sanad odottaa pidätettynä oikeudenkäyntiä, joka järjestetään 10. huhtikuuta. Häntä syytetään "sotilaallisen instituution häpäisemisestä" ja "sitä koskevien väärien tietojen levittämisestä". Näistä voi seurata enimmillään kolmen vuoden vankeusrangaistus. Syytteiden perusteena on se, että hän on koonnut linkkejä, jotka kertovat "sotilaallisen instituution" tekemistä mielenosoittajien oikeuksien loukkauksista kansannousun aikana.

Pidätetyn puolesta voi lähettää myös vastalausekirjeitä ja fakseja:

Director of Military Judiciary

Major-General Ahmed Abd Allah

Military Judicial Department

Cairo, Egypt

Fax: +202 2 402 4468 / +202 2 411 3452 (ask for fax)


Military General Attorney

Major-General Medhat Radwan

Military Judicial Department

Cairo, Egypt

+202 2 412 0980 (ask for fax)


Minister of Defence

His Excellency Muhammad Tantawi

Ministry of Defence

Cairo, Egypt

mmc@afmic.gov.eg ; mod@afmic.gov.eg