Rauhanaktivistit NATO:n huippukokouksessa

NATO:n huippukokous järjestettiin 25.5. Brysselissä. Maailman mahtavimman sotilasliiton johtajien lisäksi paikalla oli myös rauhanaktivisteja, jotka järjestivät kokouksen aikana useita väkivallattomia vastatapahtumia.

Päätapahtumaan osallistui noin 150 aktivistia, jotka häiritsivät sotilasliiton uuden päämajan luona kulkua NATO:n huippukokoukseen väkivallattoman suoran toiminnan keinoin. Heidän tavoitteensa oli tehdä itsensä näkyväksi kokoukseen saapuville delegaatioille ja tuoda esille viestiä, että NATO on todellisuudessa sotakoneisto joka ei turvaa rauhaa ja turvallisuutta maailmassa, vaan vain vahvistaa epävarmuutta uhkaamalla ydinaseiden käytöllä.

Rauhanjärjestöt aikovat jatkaa aktioita, joilla vaaditaan NATO:n jäsenmaita osallistumaan neuvotteluihin ydinaseet kieltävän sopimuksen valmisteluun ja sen valmistuttua allekirjoittamaan sen. Myös NATO:n jäsenmaiden on seurattava maailman kansakuntien enemmistön tahtoa sotilasliiton saneluun alistumisen sijasta.