Sivarikeskuksen tilavaikeudet jatkuvat

Sivarikeskus on suunnitellut reservinkieltäytyjien täydennyspalveluksen järjestämistä osittain Porissa.

Koulutus ostettaisiin Länsi-Suomen pelastusaluesäätiöltä, joka ylläpitää harjoitusaluetta kaupungissa.

Jo aiemmin sivarikeskus joutui siirtämään osan täydennyspalvelusvelvollisten viisipäiväisistä kursseista Kuopioon, jossa järjestetään tänä vuonna kolme viiden päivän rupeamaa. Porissa toiminta voisi alkaa hyvässä lykyssä jo tänä vuonna. Kuopioon voidaan ottaa 30 armejasta eronnutta kerrallaan, Porin tilat mahdollistaisivat samanmoisen määrän prosessoinnin.

Sivarikeskuksen tilavaikeudet ovat seurausta reservinkieltäytyjien määrän kasvusta. Eroa-armeijasta.fi -sivuston tilaston mukaan viimeisen kahden vuoden aikana armeijasta on eronnut 1720 reserviläistä.