Poliisi häiritsi REA-ryhmän toimintaa Floridassa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kuva: Anthony Martino

Tammikuun 7. päivänä Tampassa, Floridassa otettiin kiinni seitsemän ihmistä Food Not Bombs – suomeksi Ruokaa, ei aseita – ruoanjakotilaisuudessa. Ruoan jakamiseen olisi vaadittu lupa, joka on kaupungin vaatimien vakuutuskäytänteiden takia hintava.

Food Not Bombs Tampan osastossa toiminut Jimmy Dunson ei pidä luvan hankkimista yksinkertaisena. Dunsonin mukaan ruoka ja ruoan jakaminen eivät ole etuoikeuksia vaan oikeuksia. Ryhmän mielestä hallituksen ei pitäisi estää ihmisiä jakamasta toisilleen ruokaa.

Ruoan jakamista jatkettiin kiinniottojen jälkeenkin. Tieto poliisin kanssa kohtaamisesta levisi sosiaalisessa mediassa, minkä seurauksena monet ihmiset osoittivat tukensa ruoanjakotilaisuuksille. Food Not Bombs -tapahtumissa ennenkin mukana ollut Alejandra Gonzalez Diazin mukaan poliisi ei ole aiemmin häirinnyt ruoanjakotilaisuuksia.

Diaz arvelee, että poliisi puuttui Food Not Bombs - toimintaan tällä kertaa, koska kadut haluttiin pitää tyhjinä kahden suuren tapahtuman johdosta paikalle saapuneita turisteja varten.

Tampan Food Not Bombs -ryhmä kertoi Antimilitaristille poliisin antaneen heille haasteen luvattomasta tunkeutumisesta ja asettaneen heille vuoden porttikiellon puistoon, jossa ruoanjakotilaisuus pidettiin.

Poliisi kuitenkin myöhemmin luopui tutkinnasta ja kertoi tiedotusvälineille, ettei syytteitä nosteta.

Kiinniottoja seuraavana tiistaina noin 70 tukijaa saapui ruoanjakotilaisuuteen estäen muodostamallaan ihmisketjulla paikalle ilmestyneitä poliiseja ottamasta kiinni ruoanjakajia. Tämän tapauksen jälkeen poliiseja ei enää ole nähty kahdesti viikossa järjestettävässä muonituksessa.

Tampan FNB-ryhmä on käynyt kahdesti kaupunginvaltuustossa vaatimassa kodittomien hoitamista käsittelevien Housing First -ohjelmien toimeenpanoa ja itsenäisen nälkää vastaan suunnatun suoran toiminnan dekriminalisointia.

CLTAMPA.COM JA CROWSNESTSTPETE.COM