Aseistakieltäytyjäliitto kokoontuu Joensuussa

Aseistakieltäytyjäliiton kevätliittokokous pidetään tänä vuonna Joensuun Kansalaistalolla. Kevätliittokokouksessa valitaan puolet liiton hallituksen jäsenistä vuoden ajaksi. Aseistakieltäytyjäliitossa on menossa sukupolvenvaihdos. Useampi AKL:n pitkäaikaisista aktiiveista on luopumassa hallituspaikoistaan, joten nyt jos koskaan kannattaa tulla liittokokoukseen vaikuttamaan.

Liiton nykyinen puheenjohtajisto on kokonaisuudessaan vaihtumassa. AKL:n puheenjohtajana toimii tällä hetkellä helsinkiläinen Ruka Toivonen.

Liiton varapuheenjohtaja ja Antimilitaristin päätoimittaja Jussi Hermaja aikoo keskittyä Pohjois-Karjalan Setassa toimimiseen ja paikallisiin asioihin vaikuttamiseen. ”Olen toiminut AKL:ssä jossain roolissa omista kutsunnoistani lähtien. Kohta on kaksi vuosikymmentä täynnä, joten on aika tehdä tilaa uusille kasvoille. Toivon, että liitossa keskitettäisiin tulevaisuudessa kaikki energia suunnitelmalliselle ja pitkäjänteiselle asevelvollisuuden lakkauttamiseen tähtäävälle kampanjalle. Tarvitaan kykyä tehdä yhteistyötä laajasti kaikkien poliittisten suuntien ja erilaisten järjestöjen kanssa. AKL:n hallitukseen tarvitaan moninaista porukkaa, tärkeintä on innostus ja sitoutuminen yhteisiin tavoitteisiin”, summaa Hermaja.