2017/1

Mitä sivari duunaa nyt?

Jani Pitkänen

Nykyinen duuni: Uleåborg Festival of Psychedelian tapahtumajärjestäjä, muusikko Deep Space Destructors -yhtyeessä, Liquid Space Dreams -visuaalikollektiivin jäsen. 

Velvollisuus yli oikeuksien?

Perustuslain 127 §:n 1 momentin mukaan jokainen Suomen kansalainen on velvollinen osallistumaan isänmaan puolustukseen tai avustamaan sitä sen mukaan kuin laissa säädetään. Näin oli säädetty jo vuoden 1919 Hallitusmuodossa. Vuonna 1919 oli esillä vaihtoehtona miesten asevelvollisuuden kirjaaminen hallitusmuotoon. Se ei kuitenkaan toteutunut.

Monikulttuurisuuspolitiikan haastamista vasemmalta

Niin ja näin -kustantamon vuonna 2016 julkaisema intialaisenglantilaisen Kenan Malikin kirja Monikulttuurisuus purkaa monikulttuurisuudesta käytävän keskustelun umpisolmuja.

Taskuun mahtuva kompakti teos sisältää Malikin vuonna 2013 ilmestyneen esseen - alkuperäiseltä nimeltään Multiculturalism and its Discontents: Rethinking Diversity After 9/11 – sekä monikulttuurisuutta käsitelleen politiikan tutkija Pasi Saukkolan kommentin Malikin teemoista Suomen kontekstissa.

Valokuvaaja tallensi sodan syttymisen ja siviilien hädän

Ukrainalainen valokuvaaja Olya Morvan vieraili Helsingissä helmikuun alussa 2017 avaamassa valokuvanäyttelyn, jonka kuviin hän on tallentanut vallankumouksen toiveikkuuden muuttumisen sodan epätoivoksi.


Jalkapallofanit johtavat viimeistä Ukrainaa tukevaa mielenosoitusmarssia ennen sodan puhkeamista Donetskissa 28.4.2014. Kuva: Olya Morvan

Yksityinen lentoharjoitusalue ei ottanut tulta

Suomen Lapissa on jo vuosikymmenen ajan testattu miehittämättömiä ilma-aluksia. Harjoitusaluetta vuokraavalla yhtiöllä on kuitenkin pula asiakkaista.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Kuva: Robonic

Yhdistele sisältöä