Rauhiksen joukkorahoitus keräsi varoja yli odotusten

Loka-marraskuun aikana 342 mesenaattia osallistui Rauhanaseman remonttikeräykseen yhteensä 21305 eurolla. Rauhanasema toimii Rauhanliiton, Sadankomitean, Aseistakieltäytyjäliiton ja usean muun järjestön ja seuran kotina sekä suosittuna tapahtumien pitopaikkana.

Rauhantyön määrärahojen leikkaukset yhdessä taloa koetelleen vesivahingon kanssa pakottivat Rauhanliiton miettimään uusia tapoja työn jatkuvuuden turvaamiseksi. Pottia kerättiin Rauhanaseman remontti- ja ylläpitokulujen kattamiseksi, jotka ovat 101-vuotiaalla puutalolla mittavat.

”Olemme kauhean tyytyväisiä. Vastaavaa ei oltu kokeiltu aiemmin ja odotukset ylittyivät. Toivottavasti tämä voi toimia mallina uudenlaisesta rahoitustavasta muillekin”, kommentoi Rauhanliiton toiminnanjohtaja Laura Lodenius kampanjan onnistumista. Hänen mukaansa kampanjan onnistuminen oli samalla todiste siitä, että Rauhanasema on monille valtavan tärkeä paikka: ”Kyllä tämä on jatkumoa samalle talkoohengelle, jonka voimin talo aikoinaan rakennettiin rauhantyön keskukseksi”.

Rahoituksen tulos näkyy jo konkreettisesti uutena lattiana salissa. Talven aikana on tarkoitus myös parantaa talon esteettömyyttä. Rauhanaseman väki kiittää kaikkia rahoitukseen osallistuneita.