Kansainvälisellä toimintaviikolla tempaistiin nuorten militarisoimista vastaan

Marraskuun kolmannella viikolla järjestettiin kansainvälinen toimintaviikko nuorten militarisoimista vastaan. Tapahtumakavalkadin tarkoitus on koota yhteen antimilitaristista toimintaa eri puolilla maailmaa ja lisätä tietoisuutta erilaisista tavoista, joilla nuorisoa militarisoidaan sekä kyseenalaistaa militarismin ideologiaa.

Viikkoon liittyviä tapahtumia järjestettiin eri puolilla maailmaa. Yhdysvalloissa maanlaajuinen verkosto nuorison militarisoimista vastaan käynnisti Winning for Peace -kampanjan vastustamaan armeijan läsnäoloa maan koululaitoksessa. Uudessa Seelannissa Auckland Peace Action -ryhmä järjesti useita tapahtumia sisältäneen rauhanviikon, jonka ohjelma sisältyi myös suoraa toimintaa Aucklandin asemessuja vastaan. Saksassa DFG-VK joutui viikon aikana oikeuteen julkaistuaan pikselöityjä kasvokuvia lapsista, jotka pitivät aseita armeijan propagandatapahtumassa. Toimintaa järjestettiin myös lukuisissa muissa maissa.

Lisätietoa toimintaviikosta: www.antimili-youth.net