Kaksi uutta aseistakieltäytyjää vangittu Israelissa

Tamar Ze'evi ja Tamar Alon julistivat kieltäytyvänsä palvelemasta miehitystä toteuttavassa Israelin armeijassa Tel Hashomerin värväyskeskuksessa Tel Avivin ulkopuolella 16.11. Sotilastuomioistuin lähetti vielä samana päivänä molemmat kahdeksi päiväksi vankilaan.

Kahden päivän jälkeen he joutuivat uudelleen tuomittavaksi ja saivat tällä kertaa molemmat seitsemän päivän rangaistuksen. Sen jälkeen he kieltäytyvät uudelleen ja saavat taas vankeustuomion.

Tamar Ze'evi sanoi kieltäytymisjulistuksessaan: "Päätökseni olla värväytymättä tarkoittaa sitä, että otan vastuun teoistani ja niiden merkityksestä, vedän moraalisen rajan jota en halua ylittää ja vastustan aktiivisesti hallitusta ja sen ihmisoikeuksia rikkovaa ja väkivaltaa ruokkivaa politiikkaa."

Tamar Alon puolestaan lausui: "Tapasin vanhempieni palestiinalaisia ystäviä jo pienenä. Tapasin ihmisiä, joiden oletettiin olevan vihollisiani, mutta he hymyilivät minulle, leikkivät kanssani ja juttelivat minulle. Nämä varhaiset kokemukset ovat opettaneet minut tutkiskelemaan palestiinalaisten jokapäiväistä todellisuutta ja oman elämäni todellisuutta kriittisellä tavalla. En voi hyväksyä väittämää, että toisen kansakunnan sortaminen, perusihmisoikeuksien kiistäminen, rasismi ja viha ovat olennaisia Israelin valtion olemassaololle."

Israelissa tuomitaan jatkuvasti asepalveluksesta kieltäytyviä toistuviin vapausrangaistuksiin.