Antimilitarismi

vrt. militarismi

Mitä jos ryssä tulisi?

"Väkivalta ei maailmaa hallitse, sillä kansakunnan väkevyys ei ole sotakuntoisten miesten luvussa, vaan sen isänmaallisuudessa, tavoissa ja sivistyksessä, kansallishengessä."

J.V. Snellman

Mitä on turvallisuus?

Antimilitaristit eivät usko aseisiin perustuvaan turvallisuuteen. Sen lähtökohta on, että eri valtioiden ja niissä asuvien ihmisten intressit olisivat vastakkaiset: turvallisuus olisi turvallisuutta jonkun toisen valtion muodostamaa uhkaa vastaan, toisia ihmisiä vastaan.

Kokemuksia siviilipalveluksesta

Antimilitaristi-lehden "Mitä sivari duunaa nyt"-sarjassa esitellään siviilipalveluskokemuksia eri vuosilta ja vuosikymmeniltä.

Sivarikeskus

4/2019: Arto "Otra" Jehkinen: konttorihommista musiikkialalle

Kaikkonen ja kansalaispalvelus

Puolustusministeri Antti Kaikkonen kertoo Helsingin Sanomien haastattelussa (23.11.) mm. kohta perustettavasta asevelvollisuuden tulevaisuutta selvittävästä parlamentaarisesta komiteasta. Muutama kommentti siitä.

Kaikkonen toteaa, että asepalveluksen muuttamista naisia velvoittavaksi tuskin pohditaan. Ja varmasti ihan hyvästä syystä, sillä sotilaita koulutetaan liikaa jo nyt. Nykyinenkin vain miehiä koskeva malli on tuottanut non 900 000 sotilaan reservin, josta sodan aikana on tarkoitus kutsua aseisiin vajaa kolmasosa.

Rauhanaseman joulumyyjäiset 1.12.

Sun, 1 Jou 2019 12:00 - 17:00 +0200

Yhdistele sisältöä