TFF

Makedonia – Läntisen konfliktinhallinnan uhri

Tiedonvälitys-poliittis-sotilaallinen kompleksi on kertonut meille lukemattomia kertoja, että paikalliset konfliktit ovat yksinomaan paikallisten aiheuttamia. Kansainvälisellä ”yhteisöllä” on asiassa vain jalon sankarin rooli, joka yrittää suostutella osapuolet istumaan neuvottelupöytään. Sen sijaan tällä kertaa näyttämöllä on Makedonia, eikä kompleksi ole oppinut mitään Kroatian jälkeen.

Kuinka YK pakotettiin pois Makedoniasta – Miksi YK oli tiellä?

YK:n varoitukset jätettiin huomiotta

YK:n rauhanturvaoperaation Makedoniassa, UNPREDEPin, johtajat varoittivat toistuvasti, etteivät voi taata Jugoslavian ja Makedonian rajan pinnassa olevan YK:n henkilökunnan turvallisuutta, mikäli NATO alkaa pommittaa Jugoslaviaa.

Onko Makedonia viaton?

Ovatko Makedonia ja sen useat ryhmät täysin viattomia?

Eivät tietenkään! Joissain suhteissa albaaneja sorretaan Makedoniassa pahemmin kuin Kosovossa. Niinpä esimerkiksi Pristinan yliopisto oli koulutuksen keskus Kosovon albaaneille, kun taas Makedoniassa albaaneille annettavasta korkeakoulutuksesta on kiistelty lähes vuosikymmen ja vuodesta 1997 enemmistö on pitänyt Tetovon yliopistoa laittomana. Albaanit eivät näyttele yhteiskunnassa väestöosuuttaan (25 - 40 % lähteestä riippuen) vastaavaa roolia; on tietysti toinen asia, onko tämä relevantti kriteeri.

Uusi vuosituhat – onko meillä rohkeutta optimismiin?

Johan Galtungin visioita 2000-luvulle:

Olemme jättämässä taakse vuosisadan, jolla on hirvittävä maine.

Anteeksiantamisen aika – julistus vuoden vaihtuessa

“Tämä on Transnational Foundation for Peace and Future Researchin perustajien julistus vuoden vaihtuessa. Se kertoo, että TFF tulee toimimaan sovinnon ja anteeksiantamisen puolesta vuonna 2000 ja sen jälkeen. Nostamme esiin nämä asiat, koska niistä on ollut erityinen puute vuosisadalla ja vuosikymmenellä, jonka olemme nyt jättämässä taakse. Olemme samaa mieltä Desmond Tutun kanssa siitä, että ilman anteek-siantamista ei ole tulevaisuutta.

 

Yhdistele sisältöä