Kansainvälinen toimintapäivä NATO:n päämajalla Brysselissä 1.4.2012 – lähde keväällä Belgiaan!

Tii, 27 Maa 2012 17:00 - Tor, 5 Huh 2012 11:00 +0300

Belgialainen Vredesactie organisoi kansainvälisen toimintapäivän NATO:n päämajalla Brysselissä 1.4.2012, reilua kuukautta ennen kuin sotilasliiton jäsenmaiden johtajat kokoontuvat NATO:n huippukokoukseen Chicagossa USA:ssa. Brysselin toimintapäivän ohjelmaan kuuluvat väkivallaton humanitäärinen interventio NATO:n päämajaan, kansalaistottelemattomuutta ja muita tapahtumia. Myös suomalaisten on helppo osallistua tapahtumaan, sillä AKL järjestää sinne bussilla tehtävän yhteismatkan. Matkapäivät ovat 27.3.-5.4. ja matkan hinta 150 € (AKL:n vanhoille jäsenille 140 €, jäsenyys sisältyy hintaan). Hintaan sisältyvät bussikuljetukset, laivaliput ja majoitus paikan päällä.

Paikkavaraukset ja lisätietokyselyt AKL:n toimistolta, toimisto(at)akl-web.fi tai 040-8362786

Matkan aikataulu:

tiistai 27.3.
Lähtö alkuillasta Helsingistä, yöllä laivalla Turusta Tukholmaan

keskiviikko 28.3.
Bussissa Ruotsin läpi, illalla laivalla Saksaan

torstai 29.3.
Ajamme Saksan läpi ja saavumme Brysseliin illalla

perjantai 30.3.
Muiden ulkomaisten osallistujien saapuminen.

lauantai 31.3.
Väkivallattomuuskoulutusta.

sunnnuntai 1.4.
Osallistujien briiffaus päivän tapahtumista.

Väkivallattoman suoran toiminnan päivä:
* humanitaarinen interventio NATO:n päämajaan Brysselissä sotavalmistelujen lopettamiseksi
* muita kansalaistottelemattomuusaktioita
* symbolisia aktioita NATO-alueen ulkopuolella

maanantai 2.4.
Loppuevaluaatio, kokouksia.

tiistai 3.4.
Kotimatka alkaa aamulla. Illalla nousemme laivaan, joka vie meidät Ruotsiin.

keskiviikko 4.4.
Bussissa Ruotsissa. Illalla Suomen laivaan.

torstai 5.4.
Laiva saapuu Turkuun aamulla. Jatkamme bussilla Helsinkiin, jonne saavumme aamupäivällä.

(tarkempi aikataulu toimitetaan matkalle ilmoittautuneille sähköpostilla)

Tapahtuman luonteesta

Toimintapäivän tapahtumat ovat väkivallattomia, ja fyysisen väkivallan lisäksi myöskään esim. poliisien verbaalinen provosoiminen ei käy laatuun. 31.3. järjestettävään väkivallattomuuskoulutukseen ja aktiopäivän aamun briiffaukseen osallistuminen on pakollista kaikille toimintapäivään osallistuville. Osallistujat sitoutuvat myös toimimaan päivän aikana vain väkivallattomilla tavoilla.

Reissuun lähteminen ei tietenkään merkitse sitä, että sitoutuisi osallistumaan kansalaistottelemattomuuteen tai ottamaan kiinniotetuksi tulemisen riskin. Jokainen matkalainen päättää itse, mihin haluaa osallistua, eikä tätä päätöstä tarvitse perustella muille. Toivomme kuitenkin, että kaikki matkaan lähtevät ovat kiinnostuneita osallistumaan
toimintapäivän tapahtumiin jollain muotoa.

Miksi NATO:a vastaan?

Maailman suurin sotakoneisto, NATO, on muuttanut muotoaan puolustusliitosta aggressiiviseksi sotakoneistoiksi.

NATO kaataa bensiiniä liekkeihin. Tekosyyn 'velvollisuus suojella' alla se hyökkää Libyaan pakottaakseen taloudellisesti hyödynnettävissä olevan hallituksen vaihdoksen. Inverventio on eskaloinut konfliktia ja aiheuttanut tuhansia uhreja. Aseteollisuus taputtaa. NATO:n interventio Afganistaniin on raunioittanut maan, joka on sisällissodan partaalla. Tuhansia on tapettu. Pitkäksi venyneen sodan jälkeen liittokunta on pienentänyt joukkojen määrää, mutta suunnittelee pitkää sotilaallista läsnäoloa, vaikka sotilasjohtajat myöntävät, etteivät ole saavuttaneet toistaiseksi mitään todellisia tuloksia.

Vaikka ydinaseriisunnan etenemiselle asetetaan suuria toiveita, NATO:lla on yhä ydinaseita viidessä Euroopan maassa, mikä vaarantaa aseidenriisuntaprosessin ja yllyttää muita maita aseistautumaan. Näinä niukkuuden ja sosiaalileikkausten aikana NATO:n jäsenmaat investoivat miljoonia ohjuspuolustukseen ja sotilaalliseen voimaan kuvitteellisia uhkia vastaan.

Selektiivinen 28 hyvinvoivan maan kerho, joka tekee interventoita maailmanlaajuisesti edistääkseen omia etujaan ja omistaa ydinaseita ja on vamis niiden ensikäyttöön, muodostaa uhkan maailman rauhalle.

Miksi toimintapäivä 1.4.2012?

NATO:n seuraava huippukokous järjestetään Chicagossa USA:ssa 15.-22.5.2012. Tärkeällä sijalla esityslistalla ovat NATO:n rooli sotilaallisten interventioiden välineenä kaikkialla maailmassa sekä sotilasliitossa parhaillaan toteutettava arviointi, jossa määritellään NATO:n ydinaseiden rooli.

Tarvitaan yhteistä eurooppalaista toimintaa etukäteen antamaan voimakas signaali Euroopan hallituksille. Niiden tulisi antaa selvät ohjeet NATO-lähettiläilleen ja muille edustajilleen ennen Chicagon kokousta:
- NATO:n taktiset ydinaseet Euroopassa ovat aikaan sopimattomia, hyödyttömiä, kansainvälisen humanitaarisen lain vastaisia ja uhkaavat pyrkimyksiä ydinaseiden leviämisen ehkäisemiseksi.
- Sotilaalliset uhkat ja interventiot kärjistävät konflikteja, eivät ratkaise niitä.

Tämän signaalin antaakseen Vredesactie järjestää kansainvälisen suoran toiminnan päivän NATO:n päämajalla Brysselissä.

Lähtökohtamme:

- Humanitaaristen interventioiden oletetaan lopettavan väkivaltaiset konfliktit, jotka vaarantavat siviilien hengen.
- NATO valitsee sotilaalliset interventiot, jotka estävät rauhanomaiset ratkaisut ja johtavat toivottomaan väkivallan ja yhä uusien siviiliuhrien noidankehään.
- Meillä on velvollisuus suojella siviilejä NATO:n sotilaallisilta interventioilta.
- Näin ollen toteutamme aidon humanitaarisen intervention koko ihmiskunnan eduksi – pysäyttämällä NATO:n.

Lisätietoja löytyy tapahtuman järjestäjien sivulta