Jussi Hermaja

Ydinaseet: aikamme vitsaus

Muutaman viime vuosikymmenen aikana ihmiskunta on mennyt eteenpäin. Yhteisillä maailmanlaajuisilla sopimuksilla on kielletty niin kemikaalisten ja biologisten aseiden, maamiinojen kuin klusteripommienkin käyttö. Näitä aseita selvästi tuhoisammat ydinaseet ovat silti vielä tärkeä osa tiettyjen armeijoiden sotilasstrategiaa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pääkirjoitus: Hölmöläisten aseet

Ydinaseista kirjoittaminen on henkisesti raskasta. Mitä enemmän aiheeseen tutustuu, sitä vahvemmaksi tulee tunne omasta riittämättömyydestä. Sitä suuremmaksi nousee ihmetys.

Miten on mahdollista, että ihmiskunta on ajautunut tilanteeseen, jossa valtioilla on maapallon ja kaikkien sen ihmisasukkaiden tuhoamiseen moninkertaisesti tarvittava ydinpommimää- rä jatkuvassa valmiudessa? Miksi tästä itsestäänselvyydestä pitää vieläkin jauhaa?

Sivarit on homoja!


Aseistakieltäytyjien homottelu ei ole kadonnut. Päälleteippaaja oli koristellut siviilialue-tarran uudestaan Helsingissä 2016.

Otsikon vanha, armeijankin vielä jonkin aikaa sitten käyttämä kansankielinen väittämä
asuu vielä syvällä kollektiivisessa tietoisuudessamme. Väittämän tarkoitus oli ja on
leimata sivarit ja yleisesti sivari-sanalla tarkoitetut aseistakieltäytyjät omituisiksi ja
arveluttaviksi yhteiskunnan moraalinormien vastaisiksi miehiksi. Samalla heidän

Siviilipalvelus ja aseistakieltäytyminen Venäjällä

Antimilitaristi vieraili Venäjällä tutustumassa paikallisiin aseistakieltäytyjäryhmiin ja asevelvollisuuden vastustajiin. Tapasimme pietarilaisen ja moskovalaisen aseistakietäytyjäjärjestön aktiiveja. Matka toi muassaan paitsi ensikäden tietoa paikallisista oloista myös uusia ideoita liiton neuvontatyöhön.

Perustiedot ja prosessi

Yhdistele sisältöä