Esa Noresvuo

Tubesta tuttu totaali

Totaalikieltäytymisestään suosittua videoblogia pitänyt Sampomme eli Sampo Heikkinen antoi haastattelun Antimilitaristille. Heikkisen valvontarangaistus päättyi keväällä ja tällä hetkellä hän opiskelee historiaa ja antropologiaa Aderbeenissa Skotlannissa.


Oolannin kauhia infosota

Åland17 -rauhanharjoitus järjestettiin Ahvenanmaalla 8.–10. syyskuuta osittain samaan aikaan kuin Ruotsin ja Venäjän Itämerellä pitämät suuret sotaharjoitukset. Rauhanharjoitus joutui kesäkuussa kohun keskelle Suomen Venäjän-suurlähettiläänä vuosina 2012–2016 toimineen Hannu Himasen kommentoitua sitä "venäläiseksi operaatioksi ja yritykseksi vaikuttaa yleiseen mielipiteeseen sekä Ruotsissa että Suomessa". Antimilitaristi lähti demilitarisoidulle saarelle tutkimaan mitä harjoituksessa tapahtui.

Maailmanlopun Jasselle punk ei ole vain musiikkia

”Historia kiertää kehää kun itsekkäät kusipäät lietsovat sotaa” – Sota biisien teemana avaa tilaa paitsi tunteiden käsittelylle, myös syvemmälle analyysille, pohtii laulaja Jasse.

Se, että Maailmanloppu vetää keikkansa täysille saleille, ei johdu ainakaan somemarkkinoinnista. Maailmanlopulla ei ole nettisivuja, eikä sitä löydy Facebookista tai Instagramista. Sen sijaan bändin maine on kasvanut energisten keikkojen ja loistavien kappaleiden ansiosta.

Kenellä on oikeus elää?

Antimilitaristi haastatteli Oikeus elää -mielenosoituksen aktiivia, Afganistanista Suomeen turvapaikanhakijana tullutta Yamaa toukokuun lopussa Helsingissä. Saman päivän aamuna Kabulissa räjäytettiin autopommi tuhoisin seurauksin. ”Ystäväni lähetti viestin sairaalasta, johon on tuotu 120 kuollutta. Hän auttaa paikan päällä sen verran kuin voi, mutta ei ole lääkäri”, Yama kertoo.

Yhdistele sisältöä