Esa Noresvuo

Valokuvaaja tallensi sodan syttymisen ja siviilien hädän

Ukrainalainen valokuvaaja Olya Morvan vieraili Helsingissä helmikuun alussa 2017 avaamassa valokuvanäyttelyn, jonka kuviin hän on tallentanut vallankumouksen toiveikkuuden muuttumisen sodan epätoivoksi.


Jalkapallofanit johtavat viimeistä Ukrainaa tukevaa mielenosoitusmarssia ennen sodan puhkeamista Donetskissa 28.4.2014. Kuva: Olya Morvan

Kolumni: Emansipaatio

Muistan hyvin kun Suomi täytti 80 vuotta, sillä silloin minut vihittiin Sen pariin.

Olin ensimmäisellä luokalla ja päivien lyhentyessä olimme puhuneet suuresta sodasta ja sen suurista sankareista. Valmistauduimme tärkeään tehtäväämme, laulamaan oikein ja kauniisti Maamme-laulun, Lippulaulun, Kymenlaakson laulun sekä Oravan laulun, jonka luokkamme tulisi esittämään muille suuressa itsenäisyyspäivän juhlassa.

Jussi Niinistö - militaristin muotokuva

Kuva: Wikimedia Commons (Soppakanuuna CC-BY-SA 3.0)Kuva: Wikimedia Commons (Soppakanuuna CC-BY-SA 3.0)

Valkoisen Suomen vaalija

Suomen tuleva puolustusministeri puuhasteli vielä 1990-luvun alussa äärioikeistolaisen Kansallinen Kulttuuririntama -järjestön keskeisenä aktiivina. Vuonna 1987 järjestö vastusti ohjelmassaan pakolaisia ja seksuaalivähemmistöjä ja kannatti rotuoppia.

Kohti intergalaktista rauhaa

Toukokuun ainoana sadepäivänä 14.5.2016 järjestetty Rajat auki rauhalle -mielenosoitus muuttui karnevaaliksi Rhythms of Resistance ja Loldiers of Odin -ryhmien ansiosta.

Aseistakieltäytyjäliiton, Rauhanpuolustajien ja Rauhanliiton koollekutsuman mielenosoituksen vaatimuksia olivat Suomen sotilaallinen liittoutumattomuus ja
inhimillinen pakolaispolitiikka ja resurssien kohdistaminen asevarustelun sijasta kestäviin ratkaisuihin ja inhimilliseen hyvinvointiin.

Yhdistele sisältöä