Esa Noresvuo

AKL:n uusi puheenjohtaja haastattelussa


Rauhan puolesta, asevelvollisuutta vastaan! Kuva: Meena Lindroos

Elsa Tauria kysyi omien kutsuntojensa alla Aseistakieltäytyjäliitolta neuvoja totaalikieltäytymiseen ja alkoi sen myötä osallistua aktiivisesti liiton tapahtumiin. Viime joulukuussa 19-vuotias Tauria valittiin liiton uudeksi puheenjohtajaksi.

Tubesta tuttu totaali

Totaalikieltäytymisestään suosittua videoblogia pitänyt Sampomme eli Sampo Heikkinen antoi haastattelun Antimilitaristille. Heikkisen valvontarangaistus päättyi keväällä ja tällä hetkellä hän opiskelee historiaa ja antropologiaa Aderbeenissa Skotlannissa.


Oolannin kauhia infosota

Åland17 -rauhanharjoitus järjestettiin Ahvenanmaalla 8.–10. syyskuuta osittain samaan aikaan kuin Ruotsin ja Venäjän Itämerellä pitämät suuret sotaharjoitukset. Rauhanharjoitus joutui kesäkuussa kohun keskelle Suomen Venäjän-suurlähettiläänä vuosina 2012–2016 toimineen Hannu Himasen kommentoitua sitä "venäläiseksi operaatioksi ja yritykseksi vaikuttaa yleiseen mielipiteeseen sekä Ruotsissa että Suomessa". Antimilitaristi lähti demilitarisoidulle saarelle tutkimaan mitä harjoituksessa tapahtui.

Maailmanlopun Jasselle punk ei ole vain musiikkia

”Historia kiertää kehää kun itsekkäät kusipäät lietsovat sotaa” – Sota biisien teemana avaa tilaa paitsi tunteiden käsittelylle, myös syvemmälle analyysille, pohtii laulaja Jasse.

Se, että Maailmanloppu vetää keikkansa täysille saleille, ei johdu ainakaan somemarkkinoinnista. Maailmanlopulla ei ole nettisivuja, eikä sitä löydy Facebookista tai Instagramista. Sen sijaan bändin maine on kasvanut energisten keikkojen ja loistavien kappaleiden ansiosta.

Yhdistele sisältöä