Aseistakieltäytyjä Noa Gur Golan vangittu Israelissa

Aseistakieltäytyjä Noa Gur Golan on saanut Israelissa 30 päivän vankeustuomion. Hän oli kieltäytynyt palvelemasta armeijassa. Tuomio on jo toinen, sillä hän vietti jo heinäkuussa ensimmäisen kieltäytymisensä jälkeen 14 päivää kaltereiden takana.

Voit lähettää vastalauseviestin Israelin puolustusministerille täältä.

Suoritettuaan tuomionsa Gur-Golan määrätään uudelleen aloittamaan palvelus. Uusi kieltäytyminen johtaa todennäköisesti uuteen vankeustuomioon.

Ennen toista vangitsemistaan Gur-Golan kirjoitti sosiaalisessa mediassa:

“Menen huomenna uudelleen sotilasvankilaan sekavin tuntein. Rehellisesti sanottuna on vaikeaa mennä takaisin. Tunnen itseni vankilassa hyvin passiiviseksi, joudun viettämään tuntikausia sellissä tekemättä mitään... Unohdan helposti jopa miksi olen siellä. Toisaalta, kun ajattelen kieltäytymiseni todellista syytä, se täyttää minut voimalla ja haluan jatkaa kamppailua. Henkilökohtaista kamppailua elää ja toimia yhteiskunnassa omantuntoni mukaisesti sekä minua ja minun kieltäytymistäni huomattavasti suurempaa kamppailua: kamppailua rauhan, todellisen turvallisuuden ja vapauden puolesta kaikille jotka elävät täällä – sekä israelilaisten että palestiinalaisten. Kamppailua, joka perustuu uskoon ihmisiin, ei uskoon aseisiin. Tiedän, että on toinen vaihtoehto.”

Keväällä ja alkukesällä lähes neljä kuukautta vankeudessa viettänyt Atalya Ben-Abba vapautui kesäkuun lopussa, kun armeija määrätti hänet "palveluksen sopimattomaksi". Päivää aikaisemmin hänelle oli kieltäydytty myöntämästä aseistakieltäytyjän statusta.

“Kävelen ulos sotilasvankilasta pää pystyssä, yhdessä monien tukijoiden kanssa, jotka laillani ymmärtävät, että miehityksestä kieltäytyminen on välttämätön, moraalinen valinta. Aseistakieltäytyjiä on ollut ennen minua ja heitä tulee olemaan, osana kasvaavaa liikettä nuoria, jotka eivät pelkää sanoa ‘liika on liikaa”, Ben-Abba sanoi vapauduttuaan.