Aku Kervinen

Erojen ja yhtenäisyyden äärellä

Suomi 100 -juhlahumun keskellä Sadankomitea ja Historioitsijat ilman rajoja  –järjestö järjestivät paneelikeskustelun otsikolla Itsenäisyyden äärellä – kriittisiä näkökulmia Suomen itsenäisyyden juhlintaan. Paneeli pidettiin 3.11.2017 Helsingissä Työväenliikkeen kirjastossa osana Stadin työväenkirjallisuuspäiviä.

Ohi on Suomi 100

Monille ihmisille, joille Lippulaulu ei nostata suurta isänmaallista innostusta rintalastan alle eikä tihkusateessa riippuva siniristi kyyneltä silmäkulmaan, on kuluva vuosi voinut tuntua puuduttavalta. Suomi 100 -juhliin ei ole voinut jättää menemättä ollenkaan, siitä ovat pitäneet huolen sadat teeman alle sullotut tapahtumat, uudet sotia ja “suurmiehiä” käsittelevät kirjat ja elokuvat sekä tietenkin juhlavuoden varjolla markkinoidut kaupalliset tuotteet sukkanauhoista suklaarasioihin.

Irak militarismin ja kapitalismin jaloissa

Irakin sodan vastustaminen oli yksi 2000-luvun alun rauhanliikkeen suurimmista ponnistuksista. Mistä sodassa olikaan kyse ja mitä konfliktille kuuluu nykyään? Mitä merkitystä tapahtumilla on rauhanliikkeen kannalta?

Yhdistele sisältöä