Aku Kervinen

Kieltäytyminen kerrallaanSuomeen perustettiin vuoden 2018 alussa uusi liitto ajamaan työstäkieltäytyjien etua. Työstäkieltäytyjäliiton toimijat suostuivat vastaamaan kollektiivisesti muutamaan esittämäämme kysymykseen.


Mikä Työstäkieltäytyjäliitto on ja miksi se on perustettu?

Palkkatyö on rikos ihmiskuntaa vastaan. Työstäkieltäytyjäliitto on päättänyt olla tukematta minkäänlaista toisen palveluksessa tehtävää työtä ja kamppailla palkkatyön kaikkien syiden poistamiseksi.

Luonnonvarat loppuvat - aseet esiin? 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kahdeksanvuotiaskin sen näkee

Ultra Bra -yhtyeen kappaleessa Kahdeksanvuotiaana 1970-luvulla syntynyt sanoittaja Anni Sinnemäki kuvaa lasta, joka tietää maailman tuhoutuvan suurvaltojen kaksintaistelussa. Meistä 1990- tai 2000-luvulla syntyneistä eli aktiivisimmassa asevelvollisuudesta kieltäytymisiässä olevista harva lienee pelännyt lapsuudessaan ydinsotaa. Sen sijaan opimme ala-asteella, että on olemassa kasvihuoneilmiö ja että sen kiihtyminen uhkaa koko ihmiskunnan olemassaoloa.

Armeija ilman aseita

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Karseimmat inttikokemukset

Keväällä 2018 Antimilitaristi kertoi haluavansa kuulla inttitarinoita ja pyysi lukijoitaan lähettämään meille karseimmat inttikokemuksensa. Saimmekin kuulla muutamia kertomuksia pakollista asevelvollisuutta suorittaessa koetuista ongelmista, ja julkaisemme nyt tässä niistä kaksi.

Hälläväliä-meininkiä ja päämäärätöntä vaeltelua metsässä

Yhdistele sisältöä